Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Unikatowy kompleks przeciwstarzeniowy: koenzym q10, skwalan, witamina E

Substancje aktywne
8.9
PLN
Unikatowy kompleks przeciwstarzeniowy: koenzym q10, skwalan, witamina E
Unikatowy kompleks przeciwstarzeniowy: koenzym q10, skwalan, witamina E 1 3.57143
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
2 dni robocze
Cena: 8,90 zł
Cena netto: 7,24 zł
Ilość: 
szt.


Zyskujesz 0 pkt [?]

INCI: Squalane, Ubiquinone, Vitamin E Acetate 

Unikatowy kompleks przeciwstarzeniowy to formulacja substancji aktywnych, dających kompleksową ochronę przed czynnikami utleniającymi (silny antyoksydant) działającymi na lipidy oraz wspierający regenerację witaminy E. Opóźnia efekty starzenia się fibroblastów, wpływa na utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgoci naskórka poprzez powstrzymanie degeneracji kwasu hialuronowego, chroni przed skutkami działania promieniowania UVA odpowiedzialnego za rozpad kolagenu.

Kompleks to idealnie zrównoważony stosunek koenzymu q10 oraz witaminy E (dl alfa-tekofenolu) rozpuszczony w skwalanie.

Koenzym q10 to jeden z najważniejszych antyoksydantów zapobiegający powstawaniu wolnych rodników oraz wspomagający regenerację witaminy E. Występuje w praktycznie wszystkich organizmach i jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zadaniem koenzymu q10 jest dostarczanie komórkom niezbędnej energii powstającej w procesie utleniania. Największe stężenie koenzymu q10 jest w sercu, nerkach i wątrobie, natomiast w skórze jest go stosunkowo niewiele. Z wiekiem ilość syntetyzowanego koenzymu q10 w organizmie zmniejsza się, na co wpływa nie tylko naturalny proces starzenia się, ale także dieta, prowadzony tryb życia i działanie czynników zewnętrznych. Koenzym jest substancją łatwo przenikającą w głąb skóry przy czym nie powoduje podrażnień czy pieczenia. Jest idealnym produktem do pielęgnacji nawet skóry wrażliwej.

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Stanowi jeden z czynników hamujących proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym. Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku, a także zapobiega powstawaniu zaczerwień.

Skwalan to przezroczysty i bezbarwny olej będący substancją aktywną. Wzmacnia bariery lipidowe w głębi warstwy rogowej naskórka, ułatwia przenikanie przez skórę innych składników aktywnych, zmiękcza i uelastycznia naskórek, działa bakteriobójczo. Ogranicza naskórkową utratę wody. Skwalan dostarcza skórze drogocennych składników i substancji odżywczych, ponadto przedłuża działanie witaminy A i E oraz koenzymu q10.

 

Właściwości kosmetyczne Kompleksu:

  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz czynnikami atmosferycznymi;

  • redukuje drobne zmarszczki oraz chroni przed powstawaniem nowych;

  • działa nawilżająco na skórę, wzmacniając i dotleniając jej warstwę lipidową;

  • idealny produkt w formulacjach przeciwstarzeniowych;

  • przyspiesza gojenie drobnych ran oraz uszkodzeń skóry;

  • łagodzi poparzenia słoneczne oraz podrażnienia;

  • rozjaśnia przebarwienia i poprawia kolory skóry;

  • zwiększa jędrność i elastyczność oraz odpowiednie napięcie skóry;

  • idealnie sprawdza się jako produkt przed i po działaniu promieni słonecznych na skórę;

  • składnik NMF, czyli naturalnego czynnika nawilżającego skórę, odpowiedzialnego za jej prawidłowe uwodnienie;

  • powoduje złuszczanie zrogowaciałych warstw naskórka;

  • zwiększa przepuszczalność warstwy rogowej, dzięki czemu ułatwia przenikanie substancji biologicznie aktywnych;

  • zmiękcza, odświeża i uelastycznia skórę.

     

Zastosowanie

Preparaty przeciwstarzeniowe do cery suchej, wrażliwej, kremy, sera do twarzy, kremy i sera pod oczy.

Zalecane stężenie Od 1% do 3% , w formulacjach kosmetycznych. Stosowany bezpośrednio na skórę ma silnie regenerująco-ujędrniające właściwości.
Przechowywanie W temperaturze pomiędzy 15 a 25 st C, w niskich temp. może nastąpić wytrącenie q10.
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w olejach.
Termin ważności Podany na etykiecie - do 3 lat od daty produkcji.



Produkt został użyty w recepturach:
 

  1. Krem antyutleniający: czerwone włókna baobabu, kwas hialuronowy, czarny bez, kompleks z q10, baobab


Opinie o produkcie (1)

Shamhat
24 lipca 2012

Wystarczy kilka kropli połączyć z kilkoma kroplami oleju avocado, arganowego, kokosowego, ze słodkich migdałów, shea wg uznania lub za każdym razem w innej kombinacji. Na to maska algowa i można postraszyć męża zieloną twarzą :) a potem idziemy piękne spać :)


Wersje językowe

Waluty

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Sklepy stacjonarne

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Kwas hialuronowy - masło shea - olej arganowy - keratyna - kwas migdałowy - kolagen elastyna

Hyaluronic acid, shea butter, argan oil, http://www.e-naturalne.pl

Click Shop | Hosting home.pl