Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Olejek sosnowy

Olejki eteryczne
4.5
PLN
Olejek sosnowy
Olejek sosnowy 1 4.17
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
2 dni robocze
Cena: 4,50 zł
Cena netto: 3,66 zł
Ilość: 
szt.


Zyskujesz 0 pkt [?]

INCI:  pinus sylvestris oil


Naturalny olejek sosnowy. Z sosny pozyskuje się dwa rodzaje olejków eterycznych: sosnowy i terpentynowy. Olejek sosnowy stosuje się jako środek rozgrzewający do kąpieli czy masażu, leczniczo używa się go do inhalacji. Dzięki działaniu odświeżającemu bywa składnikiem zapachowych świeczek i kosmetyków.

W przypadku osób z bardzo wrażliwą skórą olejek może powodować podrażnienia i poparzenia, dlatego należy ostrożnie dozować!

Tylko do użytku zewnętrznego. Może powodować podrażnienia.

Olejku nie powinny stosować kobiety w ciąży!

Własciwości olejku sosnowego:

  • antyseptyczne,
  • stosowany w infekcjach dróg oddechowych i zatok.
  • zwiększa odporność organizmu,
  • ułatwia oddychanie,
  • leczy nerwy,
  • działa odkażająco,
  • orzeźwiająco,
  • pobudzająco i odświeżająco.

 

Zastosowanie:

Przed użyciem olejek należy rozprowadzić w oleju bazowym.

W przypadku wrażliwej skóry może wywoływać podrażnienia.

 

 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, aromaterapia, masaże, inhalacje
Zalecane stężenie
  • produkty do twarzy, mleczka do ciała: 3-5 kropli na 10 ml;
  • kominek aromaterapeutyczny: 5-10 kropli;
  • kompres: 5 kropli na pół szklanki wody;
  • masaż aromaterapeutyczny: 2-5 kropli na 10 ml oleju bazowego
Przechowywanie Szczelnie zamknięty w lodówce, chronić przed dziećmi. 
Rozpuszczalność W olejach, alkoholu etylowym.
Termin ważności Podany na opakowaniu.

Produkty powiązane

Olejek cynamonowy z kory, naturalny Olejek cynamonowy z kory, naturalny

Naturalny olejek cynamonowy pozyskuje się z kory Cynamonowca metodą destylacji z parą wodną. Olejek zawiera ok. 55% aldehydu cynamonowego i do 18% eugenolu. Znaczna część aldehydu utlenia się do kwasu cynamonowego. Poza tym aldehydem olejki z kory zawierają wiele innych związków, od których zależy ich smak i zapach.

Cena: 6,90 zł

Olejek cyprysowy Olejek cyprysowy

Naturalny olejek cyprysowy jest to naturalna substancja uzyskana z destylacji igieł i gałązek cyprysa śródziemnomorskiego. Już od czasów starożytnych był wykorzystywany jako środek leczniczy, odkażający, zapachowy i uspokajający. W XVII i XVIII wieku był stosowany w medycynie ludowej jako środek łagodzący uporczywy kaszel małych dzieci. Współcześnie używa się go w wielu gałęziach medycyny, przemysłu kosmetycznego i perfumeryjnego – nadaje odświeżającą nutę damskim i męskim zapachom.

Cena: 7,60 zł

Olejek cytrynowy, naturalny  Olejek cytrynowy, naturalny

Naturalny olejek cytrynowy działa bakteriobójczo, tonizująco oraz wybielająco. Ma właściwości ściągające, wpływa na regulowanie wydzielania sebum i zapobiega powstawaniu zaskórników. Zmniejsza ilość wyprysków oraz działa ściągająco i dezynfekująco. Olejek jest silnym przeciwutleniaczem, działa przeciwstarzeniowo, hamując rozkład włókien kolagenowych oraz blokuje działanie wolnych rodników.

Cena: 7,20 zł

Olejek eukaliptusowy, naturalny Olejek eukaliptusowy, naturalny

Naturalny olejek eukaliptusowy działa silnie odkażająco, doskonale nadaje się do leczenia stanów ropnych, używany jest w zabiegach inhalacyjnych, w leczeniu przeziębienia i kataru. Skutecznie przeczyszcza kanały nosowe. Doskonały dla cery trądzikowej, w przypadku łuszczycy, liszajów i grzybicy.

Cena: 6,90 zł

Olejek grejpfrutowy, naturalny Olejek grejpfrutowy, naturalny

Naturalny olejek grejpfrutowy wykazuje działanie oczyszczające, reguluje pracę gruczołów łojowych, działa bakteriobójczo oraz bakteriostatycznie. Zapobiega zaburzeniom rogowacenia mieszków włosowych, powstawaniu zaskórników oraz niweluje plamy. To idealny dodatek do produktów o działaniu antycellulitowym. Ponadto olejek chroni przed rozstępami, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami oraz hamuje procesy starzenia się skóry.

Cena: 5,60 zł

Olejek lawendowy, naturalny Olejek lawendowy, naturalny

Naturalny olejek lawendowy pomaga zwalczać stany depresyjne, rozdrażnienie i napięcie nerwowe. Łagodzi bóle reumatyczne, migrenowe, mięśniowe i menstruacyjne. Idealny dodatek w preparatach zwalczających cellulit i żylaki. W kosmetyce stosowany w przypadku stanów zapalnych skóry, egzem, trądziku, rozstępów, grzybic i łupieżu. Idealny dodatek w preparatach do higieny intymnej (wspomaga leczenie pleśniawek pochwy, grzybic).

Cena: 6,90 zł

Olejek miętowy, naturalny Olejek miętowy, naturalny

Naturalny olejek z mięty pieprzowej wykazuje działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwtrądzikowe, przeciwbólowe i znieczulające. Łagodzi swędzenia oraz regeneruje skórę. Olejek miętowy stosuje się do inhalacji przy przeziębieniach i grypie, często w połączeniu z olejkiem lawendowym. Bardzo dobrze udrażnia kanały nosowe i zatoki. Kąpiele z dodatkiem olejku miętowego (5-6 kropli na wannę wody) wzmacniają i pobudzają organizm, korzystnie wpływając na układ oddechowy oraz system nerwowy, mają działanie rozgrzewające i antyreumatyczne.

Cena: 5,40 zł

Olejek pomarańczowy, naturalny Olejek pomarańczowy, naturalny

Naturalny olejek pomarańczowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno skórek z pomarańczy. Ma działanie uspokajające i przeciwdepresyjne. Łagodzi stresy oraz napięcie mięśniowe, działa dezynfekująco. Stanowi bardzo dobry antyoksydant, ma właściwości łagodzące i przeciwstarzeniowe. W kosmetyce polecany dla skóry ze stanami zapalnymi, przetłuszczającej się i z rozszerzonymi porami, trądzikiem, starzejącej się i z przedwczesnymi zmarszczkami.

Cena: 4,50 zł

Olejek rozmarynowy, naturalny Olejek rozmarynowy, naturalny

Naturalny olejek rozmarynowy otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżo kwitnącego Rozmarynu lekarskiego. W kosmetyce wykorzystuje się jego właściwości ściągające i normalizujące. Polecany zwłaszcza dla cer tłustych z rozszerzonymi porami. Rozjaśnia blizny. Jest składnikiem wielu kosmetyków do włosów, gdyż eliminuje łupież i pomaga przy przetłuszczających się włosach.

Cena: 6,90 zł

Olejek z drzewa herbacianego, naturalny Olejek z drzewa herbacianego, naturalny

Naturalny olejek z drzewa herbacianego ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze. Wskazany jest do stosowania przy trądziku, łojotoku, łupieżu. Usuwa brodawki. Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych. Pomocny także na odleżyny i odmrożenia.

Cena: 7,50 zł

Olejek z drzewa różanego, naturalny Olejek z drzewa różanego, naturalny

Naturalny olejek z drzewa różanego jest otrzymywany w procesie destylacji rośliny aromatycznej. Doskonale ożywia, relaksuje i rewitalizuje organizm w preparatach antystarzeniowych, pobudza regenerację tkanek oraz łagodzi bóle głowy spowodowane napięciem i przemęczeniem.

Cena: 7,90 zł

Olejek cedrowy Olejek cedrowy

Naturalny olejek cedrowy jest ekstrahowany za pomocą destylacji kawałków drewna drzewa cedrowego Juniperus virginiana, znanego również jako Cedrus deodara, Cedrus atlantica, Cedrus libani itp. w zależności od regionu pochodzenia. Kraj pochodzenia nie ma jednak wpływu na jego walory lecznicze. Właściwości olejku z drzewa cedrowego pomagają oczyścić przewód pokarmowy oraz żyły, dlatego też olejek ten powinien być stosowany przez osoby cierpiące na schorzenia układu pokarmowego oraz układu krążenia.

Cena: 5,70 zł

Opinie o produkcie (1)

Joanna Buć
22 sierpnia 2014

Bardzo ładnie pachnie, intensywny


Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Sklepy stacjonarne

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Kwas hialuronowy - masło shea - olej arganowy - keratyna - kwas migdałowy - kolagen elastyna

Hyaluronic acid, shea butter, argan oil, http://www.e-naturalne.pl

Click Shop | Hosting home.pl